Hem > Samhälle > Kränkande uttalanden räknas bara ibland…

Kränkande uttalanden räknas bara ibland…

Det har ju varit lite artiklar fram och tillbaka om det ökade judehatet i Malmö och även runtom i landet. Illmar Reepalu har gjort uttalanden som tolkats och analyserats. Jag har själv läst en del artiklar men vet inte vad jag ska tycka eftersom han påstår att han ändrat sig. Hur som helst, när jag nu satt och läste lite artiklar läste jag även kommentarer och relaterade bloggar till Reepalus uttalanden. De är skrivna av vänsterorienterade personer som är förbannade och direkt skyddar Reepalu. En person skrev ”visst har Reepalu uttryckt sig konstigt, men det är inte så viktigt”, samt ”reepalu är ingen rasist! och även ”det är högerns fel att judarna flyr landet!”.

Varför är det helt plötsligt inte viktigt vad Reepalu sagt när det är sååå viktigt med vad t.ex. Jimmie Åkesson säger? Bara han öppnar munnen för att kanske säga ”kan jag få mer kaffe” är vissa människor där direkt och skriker ”rasist!”. Och varför skyller man över detta på högern nu helt plötsligt när man tydligt kartlagt vilka det är som utsätter judarna för trakasserierna?!

Sedan undrar jag varför man får lov att uttrycka sig ”jag skulle aldrig kunna prata med en sverigedemokrat!” men man får inte säga ”jag skulle aldrig kunna prata med en muslim” eller ”jag skulle aldrig kunna prata med en kommunist”. Varför får folk lägga upp inlägg på Facebook där man skriver att SD-folk är fascister, nazister och har lika hög iq som en padda?

Det har hänt mig en gång på jobb när en kille som gillade att tala om sina politiska åsikter, utbrast: ”Jag hade aldrig kunnat snacka med en sverigedemokrat!”. Ursäkta, men vad utmärker en sverigedemokrat? Har en sverigedemokrat speciella kläder på sig? Är sverigedemokrater genomgående elaka? Knappast. Jag var såå sugen på att svara: ”Jaha, jag är sverigedemokrat. Och mig har du pratat mycket med, även efter jobb!” bara för att se hans reaktion. Varför är det OK att säga som han? Jag behöver kanske inte förklara att jag blev rätt omotiverad till att umgås med honom eller aktivt söka hans kontakt.

Likadant var det en bekant på Facebook som under en period inte skrev annat än saker som att ”sverigedemokrater är svin hela bunten med 5 i iq”. Varför får man lov att skriva sådana saker när man inte får skriva likadana saker om andra grupperingar?

Annonser
Kategorier:Samhälle
 1. 5 mars, 2010 kl. 23:11

  Jag hade en gång en jobbarkompis som spottade blod om han såg någon gå in i en ICA-affär och handla. Förädare mot Konsum ,sa han! En ren idiotsosse men han var razze på ett fult sätt också.Har aldrig hört någon tala så illa om judar och romer så som han gjorde. Gamle naziledaren Oredsson sa bittert ibland om sitt lilla parti ”att om alla fega nazister som gömmer sig i sossepartiet hade kunnat räta på ryggen och gå med i NSaP!”
  Fanatiker som vägrar att tala med andra är farliga.

 2. RJ
  17 mars, 2010 kl. 09:19

  Det där kommer nog att ändras med tiden. Det har kommit en brytningstid nu när det blir alltmer accepterat att ha åsikter om invandringen. Problemet är att sossarna, vänstern och AFA lever kvar i föreställningen att alla som är kritiska till invandringspolitiken är nationalsocialister med rakade skallar och stålhättade kängor som heilar på stan. Man har undgått (eller väljer att blunda för) det faktum att det numer faktiskt är vanliga svenssons som har vaknat upp och börjat se hur verkligheten ser ut. Politikerna kommer inte att kunna förneka eller släta över problemen så länge till, eftersom verkligheten kommer att hinna ikapp dem.

  Men visst är det för jävligt som det ser ut nu, där det är helt okej att kritisera t.ex. kristendomen men förbjudet att kritisera Islam. Men som sagt, detta kommer snart att ändras.

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: