RFSL?

Vem är RFSL till för? Uppenbarligen inte kvinnor utan kanske mer ett förbund för våldtäktsmän som gillar icke-byxmyndiga töser.

RFSL vill förhindra en utvisning av en våldäktsdömd man från Iran. Mannen är dömd till tre år och nio månaders fängelse och utvisning för att han 2007 våldtog en 14 årig flicka i Täby.

Ärendet ligger just nu hos Europadomstolen, och i väntan på den så har Regeringsrätten beslutat att mannen ska sitta i förvar efter avtjänat straff i Sverige.

RFSL vill att mannen ska få stanna i Sverige, eftersom risken finns att han döms till döden om han utvisas. Samtidigt är RFSL noga med att påpeka att man inte försvarar det han gjort sig skyldig till.

Källa: SR

Jag  mailade dem och frågade om det verkligen är sant och bad om att få förklarat hur man tänker. Ja.. vad säger man. Svaret löd:

Från:          RFSL Förbund (forbund@rfsl.se)
Skickat:     den 28 juli 2010 11:44:21

Tack för ditt mail. RFSL anser att ingen som riskerar dödsstraff ska utvisas. Det faktum att denne man dömts till, och avtjänat, ett straff påverkar inte vår grundläggande åsikt att ingen ska avvisas som riskerar att dömas till döden.

Vänliga hälsningar

Annonser
 1. 23 september, 2010 kl. 00:33

  Är det rätt att utvisa en brottsling, en människa till hans hemland där han riskerar dödsstraff när dödsstraff inte existerar i Sverige, och när han dessutom har tjänat av sitt straff i Sverige, enligt svenska lagar, även om det kan anses vara ett milt straff?

  • 23 september, 2010 kl. 07:42

   Så en vuxen man som våldtar en flicka på 15 eller vad hon var, begår alltså ett milt brott? o_0

   Ja, det är det. För om man vet om att man löper risk att dödas i sitt hemland, begår man inte brott. Punkt. Då tänker man efter före. Därför tror jag det är hittepå att han löper risk att mördas, annars kan man undra om han har en grav psykisk störning och då får man kanske överväga lägga honom på mentalsjukhus, här eller i hemlandet.

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: