Hem > Jämställdhet, Samhälle > Människovärdet har visst en prislapp i dagens Sverige

Människovärdet har visst en prislapp i dagens Sverige

Jag prenumererar på Gudrun Schymans nyhetsutskick men tror att jag efter dagens utskick ska sluta prenumerera. Mailet löd:

Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt försäkrade båda i gårdagens partiledardebatt att de ”inte vill ta i Sverigedemokraterna med tång”. Samtidigt vågar de inte se rasismen i vitögat och möta den – allt medan Sverigedemokraterna serveras spaltmeter med utrymme i medierna.

Exempelvis innebär Moderaternas nya arbetslinje redan idag att människor som inte anses vara ”nyttiga” förvägras uppehållstillstånd. Vad Sverige behöver är politiker som inte inlåter sig att diskutera om de som kommer är ”nyttiga” för landet eller inte, följt av motbevisande beräkningar på ”hur mycket Sverige tjänar på varje invandrare”. Människovärdet har ingen prislapp!

Feministiskt initiativ behövs i riksdagen, av det enkla skälet att det behövs politiker som står upp för universella mänskliga rättigheter och som sätter stopp för diskriminering och rasism. Någon som säger att vi faktiskt vill ha ett mångkulturellt Sverige.

SD serveras knappast spaltmeter utrymme i media; nästan överallt förtalas dem och beskrivs som rasister och nazister. Det kallar inte jag att man får spaltmeter med utrymme.

Jag ser inget fel i att brottslingar inte ska få asyl i Sverige. Och likväl om någon begår brott är det lämpligt att utvisa denna. Hur är det med t.ex. kvinnors värde, när Schyman skriver om människovärde? Har kvinnor inget värde? Har kvinnor inte rätt att leva i ett tryggt land utan att man behåller massa våldtäktsmän och accepterar vissa arabiska mäns kvinnosyn?

Jag tycker hennes inlägg är kränkande mot mig som svensk kvinna. Jag vill också ha ett mångkulturellt Sverige, men det får inte ske på bekostnad av demokratin, kvinnors rättigheter och rätten till att nyttja svensk kultur utan att bli kallad rasist. Man ska tillåtas sjunga nationalsången och hissa svenska flaggan utan att anklagas vara nazist/rasist. Man ska få lov att rösta på vad man vill utan att förtalas som rasist bara för det råkar vara ”fel” parti att rösta på.

Och så är det inte idag. Jo, Schyman, människovärde har en prislapp. Är du t.ex. Sverigedemokrat är du inte värd något. Då ska du få lov att utstå förtal. Är du kvinna ska du stå ut med att man behåller invandrade våldtäktsmän istället för att utvisa dem, dvs. man tar våldtäktsmännens partier på kvinnors bekostnad. Tråkigt att Gudrun Schyman inte kan tänka på sådant här utan bara försvarar vissa människor men inte andra.

Annonser
  1. 17 september, 2010 kl. 11:22

    Alla skall ha rätt framföra sin åsikt – därefter skall man bemöta åsikten.
    Brottslingar skall vi inte normalt ta emot. Vi skall inte heller tillåta att inte invandrare får ta jobb till lägre lön. Många är okvalificerade, men vill arbeta. Tillåt dem arbeta med lägre lön när de ju själva vill göra något.

  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: