Hem > Samhälle > Dalt dalt dalt..

Dalt dalt dalt..

Sjuksköterskor i Kalmar län utbildas kring mångkultur

Patienter som har svårt att passa tiden och patienter som inte vill betala förrän de träffat en läkare är exempel på problem, som kan förklaras med kulturella skillnader, som vårdpersonal möter i sin vardag, rapporterar Sveriges Radio Kalmar.

Nu serru, nu ska vi åter igen försöka anpassa oss. Inte är det så att de ska följa våra regler (bortsett från att man fortfarande tycker att patienterna ska passa tiderna), nejdå, vi ska anpassa oss efter dem, heter det. Hela 150 000 kr ska kastas i sjön när sköterskor ska utbildas inom något som de inte behöver utbildas inom. Jag kan ge dem en kurs på tre minuter kring hur man ska göra och som gäller oss svenskar:

1. Kom i tid. Uteblivet besök debiteras.
2. Varsågod att betala i kassan. Kan du inte? Då får du betala så länge och sedan kontakta socialen. Eller vill du att polisen pratar med dig?

Är det så himla svårt? Nejdå, vi ska förstå och förstå och förstå och svenskar ska minsann uppföra sig och följa systemet. Man har ingen förståelse för om en svensk patient inte vill betala, nejdå. Då är han/hon bara besvärlig och socialen kontaktas. Men så fort det kommer en person med annan kultur, då ska man vara så himla duktig och dissa sitt eget folk och försöka förstå och göra massa undantag. För det lät precis som att man gör undantag när Kempe understryker:

landstinget fortfarande har rätt att ställa krav när det gäller exempelvis att passa tider

Ja men det var väl tur, folk ska passa tiderna! Är det därför man alltid får vänta minst 20 minuter efter sin bokade tid för att personalen har sådan förståelse för övriga patienter från andra kulturer men inte för mig som etnisk svensk..? Ja, hon där ute, hon får sitta och vänta. Men det är ju bara en svensk, vi måste ha förståelse för att denna arabiska kvinna inte kunde passa sin tid.. det är kulturellt!

Annonser
Kategorier:Samhälle
  1. 4 mars, 2011 kl. 21:58

    Läs Julia Caesars senaste krönika där hon berättar varför vi har sju vänsterpartier i riksdagen. Här finns en länklista till alla hennes krönikor:

    http://www.korta.nu/jc

  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: