Hem > Jämställdhet, Samhälle, Vardagligt > Fortsatt utfrysning, generalisering och smutskastning…

Fortsatt utfrysning, generalisering och smutskastning…

Mobbningen och utfrysningen fortsätter. I helgen arrangerade SD ett torgmöte mot våldet i Malmö, vilket Sydsvenskan skriver om.

Givetvis är alla fina motdemonstranter på plats och ska förstöra och bryta mot allas rätt att hålla torgmöte. Frågan är varför de sabbar ett torgmöte som är till för att stoppa våldet i Malmö. Är motdemonstranterna för våld? Uppenbarligen. Men det är inte nog, läs detta uttalande:

På andra sidan polisens barrikader satte Linda Oscarsson ord på motdemonstranternas känslor.

– Sverigedemokraterna är rasister. De har inte blivit mer demokratiska för att de sitter i riksdagen och vi vill inte ha dom på Malmös gator, sa hon.

Vilken klok tjej, den där. Hela hennes uttalande är skratteretande, med anledningarna:

  • Att stämpla Sverigedemokraterna rakt av och grovt generalisera dem. Har människan inga argument? Vissa människor föds verkligen med propaganda som består av att stämpla alla man inte gillar som rasister. ”Rasist, rasist” är det enda man kan säga.
  • Vem har rätt att snacka om demokrati i detta fallet? Genom att ställa sig och försöka förstöra ett torgmöte, förstör man för demokratin och alla människors rätt att uttrycka sig. Att dessutom generalisera och förtala hela SD som rasister, är ytterligare uttryck för att man inte är särskilt demokratisk.
  • Är Linda Oscarsson ägare av Malmös gator? Hur kan hon uttrycka sig så om det inte är hon själv som äger gatorna?
  • Att tycka att inte alla människor är välkomna anser jag är kraftig rasism, fascism och mobbning. Om hon nu är mot rasism borde hon själv inte tillämpa särbehandling.

Men det är med andra ord som det brukar vara. Inte särskilt genomtänkt eller klockrent men så fungerar ”retoriken”. Dessa människor vill uppenbarligen inte diskutera, de vill bara skuldbelägga, frysa ut och ta bort alla från samhället som inte tycker som dem själva. Så långt ifrån demokrati och ett kärleksfullt samhälle man kan komma, med andra ord.

En annan stjärna uttrycker sig:

– Om deras lösning är att vi inte ska ha några araber i Malmö så visar det bara att de inte har koll på läget.

Vem har sagt det? Det är så ofantligt roligt med dessa människor som stoppar ord i mun på folk. Jag finner inga ord. Tycker människan att hon själv har koll på läget när hon yttrar sig så? Ofattbart!

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: