Om denna människa..

Born and raised på extremvänstervis. Som ung aktiv inom Ung Vänster och sedan Feministiskt Initiativ. Väldigt aktiv som vänsterfeminist tills jag flyttade till en av Sveriges största städer och såg kaoset. Gick från Feministiskt Initiativ till Sverigedemokraterna. Idag neutral och utan etikett. Jag tror på kärlek och mångfald- riktig mångfald. Jag gör inte skillnad på hudfärg eller religion men reagerar när man daltar eller gör skillnad på folk och folk. Älskar att lära mig om andra kulturer och att prova på guldkorn ur andra kulturer. Har många vänner från hela världen och med bakgrund i många olika kulturer, vilket är otroligt givande. Men jag förväntar mig samma behandling tillbaka av andra kulturer, samma gedigna intresse och respekt. Älskar mitt Sverige med svensk kultur, historia, musik och natur och har inget emot att andra kulturer kommer hit, om vi tillsammans kan komma överens.

Att vi i Sverige ändrar regler och lagar för att andra kulturer och religioner som dessutom sysslar med kränkande handlingar, är inte OK. Att kvinnor far illa i Sverige för att man inte vågar sätta ner foten och säga nej till tydligt kvinnohat,  är inte ok. Att  kvinnor far illa i mellanöstern pga. extremt kvinnohat, är inte ok och det är skandal att feminister i Sverige är knäpptysta om MENA (middle east north africa) -kvinnors problem. Detta är något jag brinner för och tycker det är tragiskt att om jag som vit kvinna tar upp det, blir jag kallad rasist. Men om en arabisk kvinna tar upp det, är det ok. Det är bra att någon kan belysa problemen, men jag vill också kunna visa hur mycket jag bryr mig för mina systrar!

Denna blogg handlar därför om orättvisor som sker när det blir kulturkrockar och de orättvisor jag ser i mitt liv som svensk kvinna.

Skriv gärna en kommentar och vid kritik: framför den konstruktivt. Kommentarer innehållande trakasserier, förtal, förolämpningar eller annat, kommer raderas omgående. Jag lägger inte min tid på människor som inte har förmåga att framföra kritik konstruktivt. Känner du att du inte kan lägga fram dina argument utan bara vill gå på med personangrepp? Gå en kurs i hur du tar fram dina argument på ett sakligt sätt och kom tillbaka. Allright?

Annonser
%d bloggare gillar detta: